За фактом можливого незаконного збагачення нардепа Сергія Лещенка та покупки ним квартири за 7,5 млн грн Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить досудове розслідування.

Про це стало відомо завдяки тексту постанови Солом'янського суду від 6 квітня.

У тексті зазначається, що кримінальне провадження відкрито 22 лютого 2018 року "за фактом отримання народним депутатом у власність активів, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами" (ч. 3 ст. 368-2 КК).

В документах суду вказано, що нардеп Лещенко 6 вересня 2016 отримав 7,55 мільйона гривень доходів, за які він "31.08.2016 здійснив купівлю квартири".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Згідно декларації Лещенко за 2015 рік, загальний дохід становив 298 тисяч 424 гривні. Також нардеп мав 50,7 тисячі євро та 102 тисячі доларів заощаджень.

А в декларації нардепа за 2016 рік вказані доходи у 6 мільйонів 551 тисячу 637 гривень, з яких 3,77 мільйона гривень та 2 мільйони гривень є позикою. Також Лещенко зазначив наявність доходів у загальному розмірі 1 мільйон 658 тисяч 589 гривень його дівчини Анастасії Топольське.

В рамках розслідування детектив просив суд надати тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю ознайомитися з ними і зробити їх копії, які знаходяться у володінні Національного агентства з питань запобігання корупції.

Зокрема, клопотав про доступ до виправленим деклараціям Лещенко за 2016 та 2015 роки; акредитованим центрам сертифікації ключів, які надавали нардепу послуги електронного цифрового підпису, з використанням яких він заповнював і подавав декларації; IP-адреси пристроїв, з яких Лещенко подавав декларації.

Суд клопотання задовольнив – детективам надали місячний доступ до запитуваних даних.

Як повідомляв портал "Знай.uа" існує висока ймовірність повідомлення про підозру лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку у одержанні неправомірної вигоди у зв'язку з виграшами в лотерею. Про це повідомляють джерела спеціалізованої антикорупційної прокуратурі та Національне антикорупційне бюро.