Протоієрей російської церкви Дмитро Смирнов розповів про недобровільні пожертви у храмах

Священнослужитель Російської православної церкви Дмитро Смирнов відверто розповів в спеціальному церковному інтерв'ю, чому в російських храмах "змушують" платити на пожервования. Відео одкровень виклав портал "Вуса Пєскова".

Откровения священника

#Цитата Неожиданный взгляд изнутри на таинство крещения

Posted by Усы Пескова on Thursday, 19 April 2018
Скандальний отець Дмитро, який раніше прославився словоблудством прямо на службі, розповів, що хрестить людей з абсолютним небажанням, адже "люди не знають, навіщо вони взагалі прийшли в церкву".

Його інтерв'юер - раб божий Іван - запитав, чому пожертви у храмах "м'яко кажучи, не завжди добровільні" і навіщо в церкві висять спеціальні прейскуранти по оплаті за свої відмолювання своїх гріхів. На що скандально відомий священик відповів:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"З боку священика, всі 30 років вони платять недобровільно, доводиться примушувати. Так неохота хрестити, просто жах. Адже ти в становищі людини, яка будує будинок, який при тобі спалять. Безглуздо. Більшість навіть не розуміє, навіщо вони сюди прийшли, а так хоч гроші дадуть. Так який з них взагалі толк, якщо не гроші", - сказав раб божий протоієрей Дмитро Смирнов.

У групі незадоволені користувачі почали залишати коментарі з приводу слів протоієрея.

"Інше питання: а від церкви взагалі - який сенс!? Від всіх вас в рясах? Жрете, п'єте, збираєте гроші і закликаєте до смирення перед владою, тобто перед своїми спонсорами!?", "Люди в чорних сарафанах, продавці магічних послуг". "Добре влаштувалися , не працюють , податки не платять , з людей за всі послуги гроші виманюють без чеків , без касових апаратів !!! жирні всі , з бородами сопливими", - пишуть люди в коментарях.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", Константинопольський патріархат може офіційно надати статус автокефалії православної церкви в Україні вже до кінця травня 2018 року. Про це повідомляє релігієзнавець Олександр Саган.

"Сьогодні м'яч на полі Константинопольського патріархату. Умови, про які йшла мова на переговорах, з боку України виконані. Синод Константинопольського патріархату і особисто патріарх Варфоломій будуть приймати рішення щодо прийняття цього томосу (документа про автокефалію – ред.)", - стверджує експерт.