У неділю, 22 квітня, постпред Російської Федерациии при Організації по забороні хімічної зброї Олександр Шульгін зробив зухвалу заяву щодо ситуації в Сирії. Так, він стверджує, що докладе максимум зусиль, щоб привезти до Гааги, де розташована штаб-квартира організації, сирійського хлопчика, який засвідчить, що хімічна атака в Думі була нібито інсценуванням.

"У якийсь момент я сказав західним колегам: "Ми, напевно, тепер з вами по-іншому будемо говорити, раз ви не розумієте те, що висуваємо факти якісь. Ми тоді сюди привеземо до Гааги живих свідків, які підтвердять, що це була постановка. Я зроблю все можливе, щоб хлопчик виступив тут", — розповів Шульгін в прямому ефірі одного з пропагандистських російських каналів.

Відзначається, що під час інтерв'ю ведучий запитав чи можуть заборонити виступ хлопчика в Гаазі. На це питання Шульгін зауважив, що "все можливо".

Нагадаємо, що не так давно сирійський хлопчик Хасан Діаб в ефірі кремлівського пропагандистського телеканалу "Росія 24" розповів подробиці нібито постановочного ролика "Білих касок". За його словами, він був з матір'ю в підвалі, коли почув крик на вулиці з закликів йти в лікарню. Вони побігли в лікарню, і як тільки Хасан Діаб увійшов у неї, його схопили і почали поливати водою, а після цього поклали на ліжко з іншими людьми.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, раніше інформаційний портал "Знай.uа" повідомляв про те, що прес-секретар Державного департаменту США Ґезер Науерт заявила, що сирійський режим разом з представниками Росії всіляко блокують погоджений доступ інспекторів Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) до місця проведення хіматаки в районі міста Дума з метою ліквідації слідів застосування хімзброї.

При цьому ффициальный представник відомства зазначила, що США може підтвердити, що команда ОЗХО досі не може дістатися до міста Дума в Сирії. Також вона підкреслила, що минуло вже 12 днів після того, як в районі, де проживають цивільні, була проведена хімічна атака.

Речник Держдепу стверджує, що США має достовірну інформацію, яка вказує на те, що російські чиновники працюють з сирійським режимом, щоб заблокувати і затягнути доступ цих інспекторів (ОЗХО – ред.) в місто Дума.