Представник Путіна запевнив, що Росія категорично не сприймає обмеження волі стосовно своїх громадян. У Кремлі попередили, що готують відповідні дії на затримання Службою безпеки України журналістів російських ЗМІ. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТСН.

Раніше СБУ оголосила керівнику РИА Новости про підозру у державній зраді і показала результати обшуків.

"Росія ніколи не змушує себе чекати з відповідними заходами, коли щодо її громадян здійснюються такі дії. Головне, що, безумовно, Росія категорично не сприймає подібні дії відносно громадян Росії, тим більше, коли вони є представниками засобів масової інформації і коли причиною цих дій з обмеження свободи, тим більше, за пред'явленням таких тяжких звинувачень, є їх професійна діяльність", - сказав він.

Крім цього Пєсков різко прокоментував реакцію міжнародного співтовариства.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

"Ми вже чули слова заклопотаності від різних міжнародних структур, які в цьому випадку, звичайно, не можуть не відчувати серйозну стурбованість", - резюмував представник Володимира Путіна.

Керівник філії пропагандистського агентства "РИА Новости-Украина" Кирило Вишинський був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після проведених обшуків в приміщенні редакції його звинувачують у підривній інформаційній діяльності, антиукраїнській пропаганді в інтересах Росії. За даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії.

Він готував матеріали про підтримку терористичних "Л/ДНР". При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію з Росії. Щомісяця 53 тисячі євро. Під час проведення обшуків у Вишинського були знайдені паспорти громадянина РФ і України, а також російські державні нагороди.

У свою чергу російські пропагандистські ресурси встали на захист Вишинського. Міністерство закордонних справ Росії направило Україні ноту протесту через обшуки в офісі інформагентства.

Справою Кирила Вишинського буде займатися прокуратура АР Крим, яка на час окупації розміщується в Херсоні. За словами дружини затриманого, у Вишинського є "якісь" проблеми зі здоров'ям. У той же час в Кремлі вже попередили, що готують відповідні заходи.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що керівника РИА Новости вивезуть з Києва.