Стюардеса авіакомпанії Alaska Airlines Шеліа Федрік розповіла журналістам історію порятунку дівчинки, яка стала жертвою торговця людьми.

Про це повідомляє BBC.

Читайте також: Костюм палаючого смартфона зробив стюардесу зіркою соцмереж

Бортпровідниця під час одного з рейсів побачила у літаку підозрілих пасажирів - гарно вдягненого чоловіка разом з розпатланою дівчинкою, з якою він не дозволяв розмовляти. Федрік непомітно для чоловіка подала маленькій пасажирці знак, щоб та йшла у туалет, де на неї чекала записка.

На листку дівчинка написала, що їй потрібна допомога, адже вона стала жертвою торгівлі людьми. Стюардеса передала інформацію пілоту, а той оповістив поліцію. Дівчинку врятували від рабства - сьогодні вона навчається у коледжі та тримає зв'язок із Федрік.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Ця історія трапилась у 2011 році, але про неї розповіли днями раніше в рамках кампанії з навчання членів екіпажів боротьбі з торгівлею людьми, організованій Airline Ambassadors. Стюардесам розповіли, що жертви нерідко виглядають переляканими на фоні своїх супутників, відповідають заготовленими фразами та не знають, куди летять.

Портал "Знай.ua" писав про стюардесу з нідерландської авіакомпанії, яка знімала відверті відео з пілотом.