Ватажок одного з підрозділів бойовиків Олег Мамиев, з позивним "Мамай", "командир батальйону" в так званій "ДНР" був ліквідований на Донбасі під час зйомок сюжету для російського пропагандистського телеканалу "Росія".

"Мамай" був тяжко поранений і відправлений в Ясинуватську лікарню. Через дві години після поранення, не приходячи в свідомість, керівник підрозділу бойовиків "Пятнашка" помер на операційному столі. При цьому, разом з ним постраждали і члени знімальної групи телеканалу. У лікарні опинилися оператор і звукооператор.

"Комбат побіг по окопах. Залетіли гранати, вони розірвалися на рівні голови. Дісталося всім", – розповів звукоинжинер телеканалу Ігор Уклеин.

У свою чергу поранений російський відеооператор Дмитро Видрін розповів, якими були останні слова "Мамая".

"Підемо, я покажу тобі, що зробив АГС з окопами. Це були його останні слова. Вони пройшли три метри, і все", – сказав він.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мамиев був учасником бойових дій в Південній Осетії в 2008 році, а на Донбасі воював з травня 2014 року.

"Знай.uа" нагадує, позафракційний народний депутат Дмитро Ярош назвав позивні трьох українських військових, які брали участь у ліквідації командира "15-ї інтернаціональної бригади" ("Квач") терористів "ДНР" Олега Мамиева, відомого, як "Мамай".

"Хто до нас з мечем прийде, той від меча і загине. Так і сталося з ватажком російсько-терористичного бандформування "Пятнашка" Олегом Мамиевым "Мамаєм". На одного "комбрига" у сепаров стало менше. Він приїхав з Північної Осетії встановлювати на нашій українській землі "російсько-осетинський світ", а тепер горить у пеклі", - написав Ярош в Facebook.

Нагадуємо також, на Луганщині в районі населеного пункту Торецьке українські воїни ліквідували небезпечного снайпера.

"Рішення про знищення противника прийняв сержант Валентин Костюк, який своїми сміливими та рішучими діями відволік увагу снайперів на себе. Підлеглі Валентина Костюка вчасно виявили снайперську пару, яка вела вогонь по їх командиру", - йдеться в повідомленні.