Додаткова партія винищувачів МіГ, яку Болгарія збиралася закупити у Російської Федерації, залишиться там, де була: згідно із затвердженими вимогам, покупка можлива тільки в тому випадку, якщо літаки знаходяться на озброєнні хоча б в однієї країни Євросоюзу або держави, що входить до складу НАТО.

Про це заявив президент Болгарії Румен Радєв, передають російські ЗМІ.

"Відповідно до вимог, затверджених болгарським урядом, винищувачі повинні бути зроблені і перебувати на озброєнні принаймні в одній державі-члені НАТО або ЄС, що логічно з точки зору наших союзницьких зобов'язань. Ця вимога дає відповідь на питання, так що давайте будемо реалістами: покупка додаткових винищувачів МіГ неможлива", - заявив він.

Болгарський президент підкреслив також що "незважаючи на те, що Болгарія є членом НАТО, вона продовжує охороняти свій повітряний простір за допомогою винищувачів МіГ-29, і в зв'язку з цим необхідно забезпечувати їх своєчасну технічну підтримку".

МіГ-29 - багатоцільовий винищувач четвертого покоління, розроблений в ОКБ МіГ.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще


Радянський літак виконаний за інтегральною аеродинамічною схемою, з низькорозташованим крилом, двокілевим оперенням і рознесеними двигунами. Планер виконано в основному з алюмінієвих сплавів і сталі, також застосовується титан і композитні матеріали. Кут стріловидності крила по передній кромці становить 42 град., на крилі є щілинні закрилки, елерони і нски, що відхиляються.

На машині встановлено ​​систему автоматичного управління САУ-451 і система обмежувальних сигналів СОС-3М. Система управління озброєнням СУВ-29 складається з радіолокаційного прицільного комплексу РЛПК-29 (Н0-19 "Сапфір-29"), БЦВМ Ц100 (або Ц101).



Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, що в Греції група неадекватних активістів посеред багатолюдної вулиці напала на мера міста. 75-річному чоловікові довелося провести ніч у шпиталі.