Всі ми хочемо бути красивими і здоровими, тому здоровий спосіб життя стає нормою. Щоденні тренування, біг вранці, вигнання цукру і інших вуглеводів з раціону та інші подібні поради буквально оточують нас з усіх боків. Але так чи все це потрібно насправді?

Міф 1. Вечерю віддай ворогові

Мабуть, всі знають цю приповідку здорового харчування: "Сніданок з'їж сам, обід розділи з другом, а вечерю віддай ворогові". Але дослідження показують, що постійна відмова від вечері тягне за собою уповільнення обміну речовин, небезпечне зниження рівня цукру в крові, підвищену стомлюваність і перебір калорій під час сніданку та обіду.

Міф 2. Щоденні тренування – це ідеально

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Насправді ні. Тренуватися щодня можуть дозволити собі тільки професійні спортсмени, чиї м'язи вже готові до такого навантаження. Якщо, надихнувшись ідеєю спорту, ми починаємо бігати в зал кожен день, то такий запал швидше нашкодить м'язам, так як у них просто не буде часу відновитися. Звичайно, легкі навантаження будуть тримати вас у тонусі, а повноцінні тренування варто обмежити п'ятьма годинами на тиждень.

Міф 3. Сніданок – найважливіша їжа дня

Ми всі чули, що вести здоровий спосіб життя і тим більше худнути без нормального сніданку просто неможливо. Насправді це не так. Останні дослідження показують, що люди, які пропускали сніданок, за день з'їдали менше, ніж ті, хто прийняв їжу з ранку. Але тут є велике застереження: мова йде саме про тих, хто не хотів снідати і змушував себе. Так що якщо ви прокидаєтеся, а ваш апетит ще ні, то не варто себе мучити і будити його насильно.

Міф 4. Схуднення залежить тільки від сили волі

Коли хтось каже, що не може скинути вагу, багато відповідають тільки порадою менше їсти. У суспільстві вважається, що схуднення – це питання сили волі і тільки, але насправді на одній стійкості далеко не заїдеш. У справі побудови красивого тіла замішані генетика і спосіб життя, а тіло кожної людини настільки індивідуальне, що питання дієти і навантажень потрібно підбирати тільки під нього, і робити це треба разом з лікарем.

Міф 5. Біг корисний для всіх

Не зовсім так. Насправді 79% бігунів отримують травми під час занять, і по більшій частині біг небезпечний для тих, хто сідає на п'ятку, для людей з асиметрією стоп, а також для нетренованих людей з великою масою тіла. У бігу, при всій його користі, теж може бути передозування: у даному випадку відзначаються потовщення стінок серця, а також окислювальний стрес. Такий ефект виникає, якщо бігати занадто багато. Оптимальний час — 30-50 хвилин в день.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що лікар розвінчав міфи про молоко.