Ціни на нафту у всьому світі неочікувано поповзли донизу. Так, еталонна Brent та американська WTI неочікувано здешевіли на $4,10 та $3 відповідно.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що такого різкого зниження ціни не спостерігалось за останні два роки.

Наразі вже відомо, що ф'ючерси на нафту Brent знизились одразу на $4,10, або 5,2%, до $74,76 за барель. Це найбільше одноденне зниження ціни на еталонну марку нафти, починаючи з лютого 2016 року.

Тим часом ф’ючерси на нафту WTI опустилися на $3 до $71,11 за барель. Ситуацію з падінням нафтових цін прокоментував старший енергетичний аналітик агентства Interfax Energy в Лондоні Абхишек Кумар.

Експерти зазначають, що головною причиною падіння ціни на ринку нафти стало збільшення напруги між одними з основних імпортерів "чорного золота" у світі США та Китаєм.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Зростання торгівельної напруги між США та Китаєм спричинило небажання до ризику на сьогоднішній торговій сесії, про що свідчать ціни на нафту", - заявив він.

Як вже відомом, Сполучені штати заговорили про введення мита на китайські товари на суму близько 200 млрд доларів.

Крім того, ціни відреагували на форс-мажорні обставини на чотирьох лівійських портах. Як відомо, виробництво нафти у Лівії скоротилось з 1,28 млн барелів на добу у лютому до 527 тис. барелів на добу станом на 9 липня.

Більше того на падіння ціни нафти також вплинув і щорічний звіт ОПЕК, у якому йдеться про різке збільшення видобутку нафти у Саудівській Аравії, що вже у 2019 році може призвести до надлишку на глобальному ринку.

Крім того на падіння цін також вплинуло і потенційні ознаки можливого послаблення американських санкцій проти Ірану, який є п'ятим у світі найбільшим виробником нафти.

Разом з тим варто зазначити, що у ніч на четвер було зафіксовано незначне падіння вартості нафти відомих брендів. Це відбулося відразу після того, як президент США Дональд Трамп висловив обурення у зв'язку з тривалим підйомом цін на нафту, звинувативши в цьому "монополію ОПЕК".

Так, у повідомленні видання зазначається: "Ціни на нафту впали в четвер після того, як президент США Дональд Трамп розмістив повідомлення у твіттері з закликом до ОПЕК знизити ціни на сировину".

Зокрема, ф'ючерси на нафту марки Brent LCOc1 зменшилися в ціні до $77,88 за барель, знизившись на 36 центів, або на 0,5%. Ціни на продукт CLc1 компанії WTI знизилися на 36 центів, до рівня $73,79 за барель.

Увечері в середу президент США Дональд Трамп в черговий раз обрушився на членів організації ОПЕК, звинувативши їх в недостатніх зусиллях щодо зменшення ціни на бензин, яка безпосередньо залежить від вартості нафти.

Дональд Трамп закликав ОПЕК знизити ціни на нафту

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідломляв, що справжня причина вибуху на АЗС потрапила на камери.