У неділю в Еквадорі відбулись всенародні президентські, а також парламентські вибори. Наразі відбувається підрахунок голосів. За попередніми даними, виграє кандидат від соціалістичного альянсу Ленін Морено.

Національна виборча рада Еквадору опрацювала 87% бюлетенів. Ленін Морено набрав 39,08% голосів. За найближчого конкурента, Гільєрмо Лассо, проголосували 28,29% громадян. У Синтії Віцеллі - близько 16% голосів.

Читайте також: У Путіна заплуталися: Кисельов виявився ворогом номер один

Законодавство Еквадору дозволяє кандидату стати президентом після першого туру виборів, якщо він набрав більше 50% або 40%, за умови, що від найближчого конкурента відставання більше ніж у 10%.

Таким чином, Ленін Морено перебуває за крок до перемоги у першому турі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Батько Морено був прихильником СРСР та Володимира Леніна, тому назвав сина на честь революціонера.

Як повідомляв портал "Знай.ua", прокуратура Чорногорії звинуватила Росію у спробі зірвати парламентські вибори, на що у Кремлі дали класичну відповідь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ КАНАЛ В ТЕЛЕГРАМ