Компетентний орган Норвегії Маттельсінет відмовив фахівцям Россільгоспнагляду в інспекції своїх рибних підприємств перед поїздкою. Це "безпрецедентний випадок" за всю роботу російського відомства.

Про це повідомила прес-секретар Россільгоспнагляду Юлія Мелано, передає Gazeta.ua.

Вона зазначила, що Маттельсінет нібито "невмотивовано" відмовив у проведенні інспекції 14 норвезьких підприємств, що виробляють лосось та форель в аквакультурі. Відповідне звернення російське відомство отримало від головного ветеринарного інспектора Норвегії Христини Ландсверк, а слідом — з посольства Норвегії в Москві.

"Посольство Королівства Норвегії засвідчує свою повагу і має честь повідомити про те, що норвезькі компетентні органи прийняли рішення про недоцільність в поточній ситуації проведення інспекцій в Норвегії наступного тижня", — зазначається в листі.

Лист, за її словами, надійшов напередодні відправки російської делегації в Осло.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: У Росії знищуватимуть шкільну форму

"Ухилення Маттельсінет від інспекцій — схоже на поведінку страуса, що ховає при небезпеці голову в пісок", - наголошує прес-секретар.

Це дає право, за її словами, Россільгоспнагляду ввести тимчасові обмеження на постачання з підприємств, які відмовилися від інспекції. Вона додала, що це і буде зроблено з 24 серпня цього року.

Нагадаємо, сьомого серпня минулого року російська влада оголосила про заборону поставок ряду продовольчих товарів з країн, які запровадили або підтримали санкції проти Росії.