Військові країн-членів Організації Договору про колективну безпеку, в якій провідну роль відіграє Росія, розпочали навчання.

Вони триватимуть шість днів і дислокуються неподалік кордонів члена НАТО Естонії, повідомляє Радіо Свобода.

Головною їх метою командувач навчань "Співпраця-2015", російський генерал Володимир Шаманов назвав відпрацювання "локалізації збройного конфлікту і ліквідації незаконних збройних формувань у східноєвропейському регіоні". Напередодні представники ОДКБ заявляли, що їхня тема "ґрунтується на вигаданій військово-політичній ситуації і не має стосунку до реальних подій".

Навчання проходять у Псковській області, в них беруть участь близько двох тисяч військових із усіх шести країн, серед яких Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизстан й Таджикистан. Також до навчань залучені близько 200 одиниць наземної техніки, близько 40 літаків і вертольотів.

Читайте також: У вересні Україну відвідає Генсек НАТО

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, Організація Договору про колективну безпеку була створена 2002 року на базі договору "Ташкентський пакт", який спершу мав дев'ять учасників, але три країни – Азербайджан, Грузія й Узбекистан – уже 1999-го вийшли з нього