У Росії міністрам хочуть обмежити негативні висловлювання щодо економічної ситуації у країні.

З такою ініціативою виступив член Громадської палати Росії Дмитро Сазонов, передають "Известия".

Коментарі "слуг народу" з негативними прогнозами, на його думку, сильно впливатимуть на соціальне самопочуття росіян. Він вже направив відповідне звернення до уряду. В ньому Сазонов закликав міністрів уникати негативних фраз про російську економіку, на зразок "крихкого дна".

"Міністр — це все-таки особа, яка володіє вичерпною інформацією про стан російської економіки. І вживати такі вирази, як "крихке дно", на мій погляд, не зовсім коректно", - зазначив він.

Сазонов сподівається, що урядові чиновники, які відповідають за економічний блок, роз'яснюватимуть населенню, що немає прямої прив'язки економіки країни до вартості нафти.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Коли ситуація стосується курсу рубля, на його думку, краще або аргументувати заяви, або "зовсім не висловлювати власної думки".

Читайте також: Російські депутати запропонували додатковий вихідний для виборців

"Психологічний фактор відіграє тут більшу роль. Коли населення чує коментарі з негативними прогнозами, воно, природно, може рефлекторно відреагувати", - повідомив Сазонов.

Люди, за його словами, намагаються зберегти свої заощадження, конвертуючи їх у валюту, а це ще більше підстьобує інфляцію.

Нагадаємо, раніше один з екс-керівників Центробанку Росії назвав головну причину стрімкого падіння рубля. Він зазначив, що це сталось через відсутність реальних інвестицій у Росію.