"На відміну від Євросоюзу, Північноатлантичний альянс (НАТО) веде чітку політику стримування гібридної агресії Російської Федерації", - про це на саміті Ялтинської європейської стратегії (YES) заявив Міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає ЛІГАБізнес.

"НАТО робить для України більше, ніж Євросоюз, тому що в ЄС поки немає комплексної політики щодо Росії. Так, є санкції, і ми вдячні за це, але немає комплексної відповіді", - сказав він.

Голова зовнішньополітичного відомства вважає, що Брюссель має визначитися зі ставленням до путінської Росії, враховуючи нинішні умови триваючої агресії, і додав, що РФ ігнорує виконання взятих у Мінську обіцянок.

"Ідея російської влади - не слідувати жодним правилам", - зазначив він.

У свою чергу, заступник генсека НАТО з політичних питань та політики безпеки Джеймс Аппатурай заявив, що Альянс "не розглядає варіант відправки військ у Східну Європу (і в Україну)".

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Час розглянути надання Україні зброї - Расмуссен

"Завдання НАТО - передавати досвід, а не постачати свої збройні сили", - сказав він.

Нагадаємо, що Росія почала будувати військову базу, а також казарми для кількох тисяч солдатів поруч з українським кордоном. Повідомляється, що база з'явиться біля міста Валуйки, в селі Солоті Бєлгородської області на ділянці в 300 гектарів.