Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон, який недавно став фігурантом фінансового скандалу, сподівається, що його прихильники, вийшовши на мітинг в підтримку, змінять громадську думку і покажуть його популярність серед виборців.

Як передає ВВС, вулиці Парижа заполонили люди, котрі підтримують кандидата від Республіканської партії.

При цьому, згідно останніх соціологічних опитувань, 70% французів хотіли б, аби він все ж зняв свою кандидатуру.

Таке ставлення зумовлене скандалом, який розгорівся навколо республіканця. Його підозрюють в тому, що він працевлаштував до себе свою дружину і платив їй гроші за роботу, якої вона фактично не виконувала. Саме тому йому загрожує кримінальна справа.

При цьому подружжя Фійонів спростовує всі звинувачення, а Франсуа продовжує свою кампанію. Його подальша участь у перегонах вирішиться завтра, після наради керівників партії. За словами експертів, якщо він зніме свою кандидатуру, то єдиною альтернативою йому залишається мер Бордо Ален Жюппе.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На думку журналістів, аби продемонструвати народну підтримку, Фійону потрібно зібрати не менше, ніж 50 тисяч мітингарів. У той же час опоненти політика кажуть, що акція ще не є ознакою реальної підтримки, оскільки людей звозять на автобусах.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що Франсуа Фійон, якого підозрюють у симпатії до Росії, виступив за збереження антиросійських санкцій.