У жовтні-листопаді всім мешканцям Японії розішлють картки із повідомленням про присвоєння 12-значного номеру. Нововведення стосується і неповнолітніх японців та іноземців, які довго проживають в країні.

Про це пише Корреспондент.

"У Японії набув чинності закон, що вимагає наділити жителів країни особистими незмінними 12-значними номерами, які будуть використовуватися протягом всього життя для полегшення та уніфікації операцій реєстрації та обліку", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Японці розробили стратегію реформування української енергетики

З січня майбутнього року їх почнуть використовувати в системі оподаткування, соціального страхування, при обліку населення на випадок стихійних лих.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Всі зможуть безкоштовно отримати постійні картки з фотографією із зазначенням особистого номера. Уряд планує поступово розширювати їх сферу застосування.

Нагадаємо, спроби ввести особисті номери в Японії раніше вже робилися, однак зазнавали невдачі через опір населення і недовіру до цієї системи.

У країні і зараз висловлюють побоювання з приводу можливих зловживань, посилення поліцейського нагляду. Підозрюють небезпеку витоку або крадіжку особистих даних, зокрема, в результаті хакерських атак.

Крім того, багато органів місцевого самоврядування в Японії все ще не готові до ефективного використання таких особистих номерів.