У РФ зараз вивчають позов України у Світову організацію торгівлі проти Росії і дадуть на нього відповідь протягом десяти днів. Позов пов'язаний з обмеженнями, що були введені на українські вагони та стрілочні переводи. Про це повідомив директор департаменту торгових переговорів Мінекономрозвитку РФ Максим Медведков, передають російські ЗМІ.

"Україна раніше піднімала це питання на комітеті з технічного регулювання СОТ, але в дуже загальній формі, тому ми зараз вивчаємо деталі поданого позову", - заявив Медведков.

За його словами, основна претензія стосується заборони на ввезення товарів у Росію через проблеми з сертифікацією.

Читайте также: "Аерофлот" хоче літати в Україну під новим іменем

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна подала перший позов у СОТ проти РФ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

На думку української сторони, Росія необґрунтовано ввела обмеження на постачання вагонів та стрілочних переводів. Заборони торкнулися Крюківського вагонобудівного заводу, Дніпропетровського заводу стрілочних переводів, підприємства "Азовзагальмаш" і Харківського машинобудівного заводу.