Двох екс-керівників автовиробника Porsche судитимуть у Штутгарті у зв'язку з ринковими маніпуляціями. При певному рішенні суду Венделін Відекінг та Хольгер Хертер можуть потрапити за грати.

Про це повідомляє DW.

Судовий процес розпочався вже сьогодні. Обох директорів звинувачують у тому, що вони надавали спотворену інформацію щодо фінансів акціонерам та інвесторам компанії. Такі дії є протизаконними у Німеччині.

У 2008 році, перебуваючи у президентському кріслі Porsche, Відекінг запевняв, що його компанія має намір заволодіти іншим автоконцерном Volkswagen. Насправді підприємство намагалось придбати лише 75% акції VW.

У будь-якому разі ця спроба була невдалою та Volkswagen отримав владу над Porsche, а остання компанія стала своєрідною "дочкою" автогіганта.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Перед засіданням суду Відекінг запевнив журналістів у своїй невинності. Однак прокурори дотримаються іншої точки зору та вимагатимуть покарання у вигляді п'яти років у в'язниці.

Читайте також: Автоконцерн Volkswagen відкликав 8,5 мільйонів автівок з Європи

Нагадаємо, Volkswagen наразі перебуває у центрі грандіозного скандалу. Концерн виробляв дизельні автівки із системою захисту довкілля, яка показувала сприятливі результати лише під час тестів.