У столиці Бурунді Бужумбурі масова втеча мешканців. Вони покидають свої домівки та пішки йдуть хто куди, взявши із собою лише необхідні речі, повідомляє BBC.

Причиною втечі стала смерть сина місцевого правозахисника Пьєра Мбонімпи, його вбили у п'ятницю. Також президент країни Пьєр Нкурунзіза пообіцяв, що його підлеглі розпочнуть боротьбу із власниками незаконної зброї. Їх віднесуть до ворогів нації.

Мешканці міста бояться, що їх будуть вбивати без розборів.

У Бурунді загинули вже близько 200 осіб у цьому році, які чинили опір чинному президенту. Він, всупереч Конституції країни, вирішив стати президентом втретє і вважає свої вчинки цілком законними.

На президентських виборах, які відбулися влітку перемогу все ж отримав Нкурунзіза за офіційними даними. Але ці вибори не визнали у ЄС, США та Африканському союзі. Також свою кандидатуру зняв основний опозиціонер, на якого також чинили тиск.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Читайте також: Американців непокоїть зміна керівництва грузинського каналу

Населення Бурунді складає 10 млн. мешканців. Ця країна є другою у рейтингу найбідніших за версією Всесвітнього банку.