США висловили своє обурення з приводу того, що грузинський суд призначив нових керівників грузинського незалежного каналу "Руставі-2". Про це повідомив прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі, пише "Радіо Свобода".

За словами представників США, демократичні країни мають підтримувати критичну точку зору, а не забороняти її.

Також з цього приводу висловились представники ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

"Редакційні рішення повинні ухвалюватись всередині компаній, а не в судових залах. Спроби судів впливати на редакційну політику ЗМІ є порушенням верховенства права і демократичних засад у суспільстві", - заявила Дуня Міятович.

Свою точку зору із вимаганням припинити тиск на ЗМІ висловили і правозахисники із Freedom House.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Рішення звільнити керівників опозиційного каналу "Руставі-2" прийняв Тбіліський міський суд 5 листопада. Відсторонений від роботи генеральний директор Ніка Гварамія має намір оскаржити ці дії.

Чинний прем'єр країни Іраклій Гарібашвілі повідомляв, що зміна керівництва ніяк не позначиться на інформаційній політиці каналу.

Читайте також: Тайці виступають проти зустрічі свого голови з китайським лідером

Канал "Руставі-2" був головною опозиційною силою під час правління Едуарда Шеварнадзе. Це інформаційне джерело також активно підтримувало революцію у 2003 році, яку очолював Міхеіл Саакашвілі.

Популярного журналіста каналу Гіоргі Саная вбили у 2001 році. Цю подію вважають політичним вбивством.