У Китаї знайшли підводне родовище золота зі значними покладами цього дорогоцінного металу. Воно розташоване на дні Жовтого моря.

Про це повідомляє китайське видання South China Morning Post.

Запаси дорогоцінного металу знайдені неподалік від острова Саньшань, що у провінції Шаньдун. Поклади золота фахівці оцінили у 470 тонн.

Зазначається, що в цьому економічному районі загалом міститься близько півтори тисячі тонн дорогоцінного металу.

Але все ж існують проблеми, і видобуток у даному родовищі буде надважким. Причина в тому, що воно розміщене на глибині близько двох кілометрів.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Наразі найбільшим золотим родовищем у Китаї вважається копальня, що розташована неподалік від міста Лайчжоу у тій же провінції. Запаси дорогоцінного металу тут оцінюють у приблизно дві тисячі тонн.

Читайте також: У Польщі стартував наступний етап пошуку нацистського "золотого поїзда"

Китай є найбільшим в світі виробникм золота. Минулого року країна видобула 450 тонн дорогоцінного металу. На другому місці розташувалась Австралія з видобутком в 270 тонн. Змикає трійку Росія - 250 тонн.

Нагадаємо, що раніше у Новій Зеландії знайшли родовища золота та срібла з запасами на мільярди доларів.