Саудівська Аравія провела масову страту людей. Також смертний вирок отримав впливовий шиїтський духівник Шейх Німра аль-Німра.

Про це повідомляє ВВС.

Міністерство внутрішніх справ країни в офіційній заяві зазначає, що загалом стратили 47 людей. Всі вони отримали звинувачення в тероризмі та підбурюванні до нього. Крім цього стратили одного зі лідерів осередку "Аль-Каїди" в Суадівській Аравії Фаріса аз-Захрані та шиїтського проповідника Німра ан-Німра. Їх засудили до найвищої міри покарання ще у 2014 році.

Зазначається, що більшість страчених були пов'язані з серією нападів в країні у 2003-2006 роках. Їх провела терористична організація "Аль-Каїда".

Читайте також: У Дагестані розстріляли групу туристів

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Шейх Німр був палким прихильником масових протиурядових протестів. Вони почалися у 2011 році в Східній провінції країни. Арештували його два роки тому. Під час затримання його навіть поранили. Це й спровокувало нові масові хвилювання в країні.

Про те, що Шейхові Німру остаточно винесли смертний вирок стало відомо в жовтні.

За словами його брата, аль-Німра визнали винним у тому, що він прагнув "іноземного втручання" в справи королівства. Також йому закидають непокору правителям країни і використання зброї проти сил безпеки.