Спостерігачі Громадянської мережі Опора повідомляють про організоване підвезення виборців на дільниці, де проходять вибори мера міста. Усі, кого привезли, це люди пенсійного віку. Їх привозять до виборчих дільниць в різних районах Кривого Рогу. Людей привозять мікроавтобусами. Також у списках було помічено прізвища померлих людей. "І це не одне помилкове прізвище", - запевняють спостерігачі.

Як розповіла на прес-конференції в Кривому Розі координатор "Опори" Ольга Айвазовська, поруч з ділянкою спостерігачі помітили кілька мікроавтобусів, що чекали людей.

"Факт зафіксований. І на даному етапі наше завдання сфокусуватися на тому, щоб виключити будь-яку мотивацію для примусу людей голосувати за того чи іншого кандидата", - зазначила Айвазовська.

Читайте також: У Кривому Розі розпочався підкуп виборців

На виборчій дільниці, розташованій в школі №60 по вулиці Українській, виборці, які голосували на позачергових виборах міського голови, виявили в списках прізвища давно померлих криворіжців. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook професор Криворізького педуніверситету Ігор Шелевицький, це як мінімум дві людини: раніше проживав по вул. Хліборобної, 10 Олександр Сергійович і проживав по вул. Хліборобної, 16 Вячеслав Павлович. Про порушення повідомили голові комісії. Акт про порушення не складено.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще