Ще в перших числах червня на Марсе утворилася потужна пилова буря. Відомо, що катаклізм на червоній планеті утворився в Долині Наполегливості і перекинувся на всю площу четвертого тіла в Сонячній системі.

Про це повідомляє офіційний сайт NASA.

Фахівці NASA перевели ровер Opportunity в кризовий режим з-за того, що його робота залежить від сонячних батарей, які не можуть працювати в умовах курній бурі.

Поки що пошуки марсохода не увінчалися успіхом. В той же час його пізніший аналог, Curiosity, використовує радіоізотопний термоелектричний генератор (РІТЕГ), що дозволило йому зняти розвиток катаклізму.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Curiosity знаходиться на нижньому уступі хребта Віри Рубін. Там він зняв 360-градусну панораму, яка показує наслідки курній бурі. На фото можна побачити корпус апарату, який покриває шар пилу. Також видно, остання мета ровера — область Стоер, названа так на честь шотландського міста, озерні відклади якого подарували знання про давнє життя на Землі.

Нагадаєсо, раніше повідомлялося, що в різних куточках планети все частіше з'являються непізнані літаючі об'єкти. Про це повідомляють уфологи зі всього світу.

Нещодавно гості з космосу були помічені в Австралії, на території Мельбурна. "Криваві НЛО" змусили жахнутися свідків цього явища.

Австралійські уфологи змогли зафіксувати рідкісні НЛО, коли вони кружляли над Мельбурном. Вчені переконані, що вони неодмінно космічного походження.

Варто нагадати, що в мережі з'явилося відео, на якому вчений розгледів 38 НЛО біля Місяця. На думку астронома, це саме прибульці. На записі чітко видно десятки точок, які рухаються по прямій лінії в одну сторону.

Астроном заявив, що якщо взяти до уваги швидкість Землі і Місяця, то можна вважати, що дані об'єкти рухаються набагато швидше реактивних літаків.

Нагадаємо, вчені повідомили про нову загрозу для жителів Землі.

Як повідомляв Знай.uа гігантський НЛО увірвався в Сонячну систему.

Знай.uа писав, мчить з величезною швидкістю: астрономи помітили щось дуже дивне.