Міжнародна група вчених повідомила вельми тривожну новину про нестабільну поведінку льодовикового комплексу Вавілова. Відомо, що ця величезна маса льоду знаходиться на Північній Землі.

Фахівці відзначають, що льодовики тануть зі страхітливою швидкістю. Про це пише портал "Політека".

Також стало відомо, що швидкість руху шапки льодовиків різко збільшилася - сьогодні вона становить 25 метрів на день, хоча ще кілька десятків років тому показник обчислювався в сантиметрах.

Цунамі

Раніше вважалося, що крижані шапки, розташовані в північних широтах, відрізняються особливою стійкістю перед глобальною зміною клімату. Хоча із-за збільшення середньої температури атмосфери льодовиковий покрив в Арктиці і Антарктиці починає зменшуватися, вчені не очікували, що це значною мірою торкнеться стабільних покривних льодовиків.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Цунамі

Однак нові дані показують, що останні виявилися вразливими до потепління, і їх танення може призвести до збільшення рівня моря приблизно на третину метра.

На думку вчених, близько 500 років тому через опади стався невеликий зсув західної частини льодовикового комплексу в бік моря. Коли нижня частина льодовика стала танути, він прискорився через зменшення сили тертя, однак при цьому він почав танути ще швидше.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вчені приголомшили страшним повідомленням. Катастрофа неминуча: на Європу рине серія гігантських цунамі. Зростання температури на планеті загрожує страшним потопом. Небезпеці піддаються всі регіони Європи.

Вчені з Імперського коледжу Лондона прорахували нову математичну модель суперцунамі, яке загрожує змити більшу частину прибережних міст Великобританії і нанести неймовірну шкоду іншим країнам Європи.

Варто нагадати, що в невеликому селищі Кацивелі, яке знаходиться в окупованому Росією Криму, курортний сезон 2018 підійшов до кінця. Ознаменувався він у цьому місці купою сміття і мертвим дельфіном на пляжі.

"Кінець сезону в Криму: сміття і мертвий дельфін, такий він "русский мир". Відразу дві новини. Погана - дельфін мертвий. Хороша - в морі ще є дельфіни (якщо цей не був останнім). "

Нагадаємо, кримчани завили від пекельного життя на півострові.

Як повідомляв Знай.uа вчені порадили жителям Землі прощатися.

Знай.uа писав, вчені заявили про кінець для Землі.