3 січня, знаменитий на весь світ австралійський і американський актор, режисер, сценарист і продюсер Мел Гібсон відзначає своє 63-річчя. З цієї нагоди пропонуємо згадати, як починався творчий шлях зірки Голлівуду.

Мел з'явився на світ 3 січня 1956 року в сім'ї католиків. Ім'я своє Гібсон отримав на честь святого Мела, який є покровителем Арда, місцевості, де народилася мати майбутньої голлівудської зірки.

В 1968 році все сімейство Гібсонів переїхало жити в Австралії, де у них з'явилося ще п'ятеро дітей. Після завершення навчання в місцевій школі Мел обрав для себе шлях мистецтва. Він вирішив поступити в Національний інститут театрального мистецтва в Сіднеї.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Перша роль дісталася Мелу ще в студентські роки. Він зіграв у фільмі "Літнє місто", що вийшов у 1977 році.

Гібсон активно знімався в різних кінороботах, відточуючи акторську майстерність. У 1979 році на екрани вийшли фільми з його участю "Тім" і "Божевільний Макс", відзначені різними нагородами.

Роль Макса Рокатанскі у другій частині "Божевільного Макса", що вийшла в 1981 році, принесла акторові світову славу і популярність. Після такого успіху Мел Гібсон став голлівудським актором — його дебютною роботою в Голлівуді став фільм "Баунті" 1984 року.

Серед інших його робіт у кіносфері десятки фільмів, серед яких "Чого хочуть жінки", "Патріот", "Ми були солдатами" та інші.

Але Мелу здалося недостатнім проявити себе в якості актора, а тому він вирішив спробувати себе в ролі режисера. Він засновує кінокомпанію Icon Productions і приступає до роботи над кінострічками.

Дебютною роботою Мела в якості режисера став фільм "Людина без обличчя" 1993 року. Слідом за ним пішла кіноробота "Хоробре серце" 1995 року, яка була номінована в 10 номінаціях і перемогла в половині з них, включаючи нагороди за кращу режисуру і за кращий фільм року.

Пізніше Гібсон виступив режисером у фільмі "Страсті Христові", що мав приголомшливий успіх у прокаті. А також у роботах "Апокаліпсис" (2006 рік) і "Міркування совісті" (2016 рік).

Нагадаємо, Джолі вперше провела Різдвяні покупки без Пітта.

Як повідомляв портал Знай.uа, Макгрегор випустив власний сорт віскі.

Нагадаємо, бездоганна Хайді Клум розкрила секрет ідеального тіла.