Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. Наприклад, на своїй сторінці в Instagram лікар часто відповідає на питання користувачів, які стосуються дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на питання про плавання для немовлят.

Плавання немовлят

"Чи правда, - питають наші глядачі, - що плавання немовляти – це величезне навантаження на серце?". Їм сказали, що більше ніж 10-15 хвилин дитині плавати не можна, а я рекомендую цілих півгодини. По-перше, я не рекомендую відразу півгодини. Я рекомендую поступово час збільшувати. Навантаження на серце виникає, наприклад, тоді, коли в жаркій кімнаті дитина годинами репетує. Плавання – один з найбезпечніших, один з найефективніших способів покращувати дитяче здоров'я. Як правило, надмірне навантаження на серце проявляється тим, що людині погано, і дитина відчуває дискомфорт. Орієнтуватися треба не на розмови про страшне навантаження на серце, а звертати увагу, насамперед, на реальне самопочуття дитини. Якщо дитина весела, життєрадісна, посміхається, розмахує ручками і ніжками, значить вона отримує задоволення від купання. От і отримуйте задоволення разом з нею", - написав доктор.

Зазначимо, що раніше відомий педіатр також розповідав про те, як привчити дитину до самостійності. Одна з матусь написала лікарю: "Доктор, допоможіть мені — вже опускаються руки все робити за доньку. Вона абсолютно нічого не хоче робити сама: я її розчісую, заплітаю, одягаю, складаю їй портфель, насипаю в тарілку їжу, відвожу в школу і зустрічаю, увечері мию… Вона буде півгодини сидіти з не зав'язаними шнурками, поки я, втративши терпіння, все-таки не зав'яжу їх... Що мені робити, як привчити дитину до самостійності?". Що відповів доктор Комаровський, читайте тут.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, Комаровський пояснив українцям, як діти повинні носити шарфики.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.uа" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.