Легендарний педіатр Євген Комаровський поділився з підписниками ідеальним засобом при високій температурі. На його офіційній сторінці в Instagram з'явився запис про те, яке з популярних засобів більш ефективне: таблетки чи сироп. Про це передає Clutch.

доктор Комаровський
доктор Комаровський

"Мова йде про те, що рідкі лікарські форми всмоктуються зі шлунка набагато швидше, а таблетки при високій температурі не можуть всмоктуватися взагалі, а свічки при температурі вище 38,5 С можуть просто мирно лежати в попі і чекати своєї години і взагалі не спрацювати. Це, те що ви говорите, не міф, а реальна правда. Рідкі лікарські форми при високій температурі. Навіть дорослим. Тобто дорослому, у якого 40 градусів, краще випити дитячий ібупрофен в сиропі і запивати літром води, і тоді він допоможе. Тому дійсно, якщо ви або ваші батьки схильні до високих температур, майте вдома жарознижуючі в розчинних таблетках, щоб ви могли їх випити у вигляді рідини, тоді вони будуть ефективними", - пише педіатр.

Раніше повідомлялося, що доктор Комаровський дав поради батькам щодо методів боротьби з нічними кошмарами у дітей.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Страшні казочки перед сном, телевізійні жахи, розповіді про діда Бабая і про неслухняного хлопчика, якого потягнув злий пес Барбос … Індивідуальна дитяча кімната збільшує ймовірність нічних страхів – разом з батьками спати спокійніше", – розповідає Комаровський.

лікар Комаровський
лікар Комаровський

У той же час страхи на етапі засипання (страх темряви, тиші, шуму вітру за вікном) вимагають серйозного занепокоєння.

"Ні в якому разі не варто висміювати дитину, може, і посидіти поряд, поки не засне. Найважливішим правилом, що регламентує ставлення батьків до будь-яких дитячих нічних проблем, є максимально можлива доброзичливість", – наголошує лікар.

Нагадаємо, Комаровський ошелешив правдою про радіацію.

Раніше Знай.uа повідомляв, доктор Комаровський розповів матусям, наскільки небезпечний для дитини рентген.

Також Знай.uа писав, Комаровский спростував міф про популярний противірусний засіб.