Відома зіркова тренер і телеведуча Аніта Луценко завжди дає безліч корисних порад про здоров'я і спорт на своїй сторінці в Instagram. Нещодавно знаменитість виставила великий пост про те, чи можна їсти що-небудь на ніч і як таке харчування позначається на нашому організмі. Так, артистка зізналася, що їсти потрібно максимум за 3 години до сну, і продукти також повинні бути особливі.

"Ніч для сну - день для їжі.
Порушуєш правило - отримуєш проблеми зі здоров'ям + надмірну вагу. 🔎МЕЛАТОНІН, СОМАТОТРОПІН, ТЕСТОСТЕРОН - гормони, які відповідають за регенерацію, омолодження, імунітет, схуднення(!) і ще купу всього.
Пік вироблення - НІЧ ☝🏻
Їжа перед сном БЛОКУЄ всі ці процеси🙅🏻‍♀️, викликаючи конфлікт гормонів (наприклад, інсулін, блокує жирову клітину, і заважає соматотропину спалювати жир).
У підсумку, зайва вага набирається, організм зношується, і........старіє швидше 🤷🏻‍♀️
Тому:
▪️Вечеря за 3 години до сну ( сон 22-23 ) от і виходить що їмо до 19-20 годин 🙌🏻
▪️Варіанти: -каша+овочі
-риба/птиця+овочі
-суп/суп-пюре ▪️Під забороною: червоне м'ясо, хліб, солодощі, фрукти, солодкий сир і білий хліб.
Все це порушить сон і загальмує процес схуднення.
▪️Трав'яний чай перед сном - можна. До 100 мл
І ще. 🔎ЛЕПТИН (гормону ситості) - при недоліку сну падає на 20%, а чим його менше, тим сильніший голод🧟‍♀️
Так що, якщо відчуваєте перед сном приплив лютого голоду - пийте воду і швидко спати!
Вранці пройде 😁😜
P. S. Якщо є зайві кг і вранці на зважуванні вага не впала - значить вечеря була не дуже підходяща. Комусь добре від білкового, а комусь від вуглеводного ( гречка, кіноа...) вечері! І кефірчик теж може дати плюс😅 так що пробуйте і робіть свої особисті висновки.", - поділилася порадами Луценко.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Раніше "Знай.uа" розповідав про те, що Аніта Луценко записала відео, за допомогою якого можна вирівняти поставу і зробити ноги стрункішими. Тренування займе всього 5 хвилин.

Також знаменитість брала участь у популярному українському шоу "Танці з зірками", так що вирішила не тільки навчитися новому, але і навчити своїх фоловерів. Так, Аніта і її партнер Олександр Прохоров записали на відео коротеньке тренування.

А ще тренер поділилася рецептом корисних лінивих вареників.