Популярний в Україні дитячий лікар Євген Комаровський відомий також як телеведучий програми "Школа доктора Комаровського". Крім того, медик ще й активний користувач соцмереж, де також дає корисні поради батькам стосовно дітей. У новому випуску своєї рубрики доктор Комаровський відповів на риторичні питання про щеплення.

Читайте Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй програми для Android чи IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Запитання. Зробили "Превенар". Лікар відрахувала рівно 30 днів і призначила наступну. Але скрізь, де я читала написано просто: «Не менше 30 днів між щепленнями». Чому мені заборонили приходити через 40, 45 або 60 днів після першого "Превенара"? І "Манту". Лікар сказала прийти рівно у рік, максимум +- 3 дні. Чому не можна поставити "Манту", наприклад, на рік і десять днів?

Відповідь. Питання риторичні. Можна. Можна і потрібно. І взагалі медицина існує для того, щоб всім було зручно. Лікарю зручніше вас прийняти через 30 днів? Це її проблеми. Але повинно бути зручно всім. Тому є мінімальні інтервали, є рекомендовані терміни, а є логіка і здоровий глузд. Зрозуміло, "Манту" можна зробити і в рік і місяць, і в півтора, а деякі взагалі його не роблять ніколи в житті, але, тим не менше живуть. Тому, лікар однозначно не права. Ваші запитання риторичні".

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому проголосує за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.