Українська психологічна драма "Історія Лізи" викликала скандал через знущання над тваринами, яке показано в одному з епізодів. Фільм, який вийшов у прокат 21 листопада, розкритикували зоозахисники.

Громадська організація UAnimals у Facebook закликає до залучення авторів проекту до відповідальності. Зазначається, що у фільмі показано надто реалістичний кадр утоплення маленьких цуценят.

"Ми раді розвитку українського кіно, тим не менш, зафіксоване на відео є фактом жорстокого поводження з тваринами. Автори цього повинні понести відповідальність!" - написали зоозахисники.

кадр з фільму

Активісти готують заяву про скоєння злочину і вимагають пояснення від режисера, автора сценарію і книги Олександра Жовни, а також від Держкіно України, за фінансової підтримки якого ця кінострічка вийшла в світ.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Маємо інформацію, що на відео реальні кадри, а не графіка", - йдеться в повідомленні.

Садизм на екрані: Історія Лізи

Садизм на екрані В український прокат виходить стрічка "Історія Лізи", вже в офіційному трейлері якої можна побачити ці кадри із цуценятами, яких топлять у воді. Це неприпустимо! Ми раді розвитку українського кіно, втім зафіксоване на відео є фактом жорстокого ставлення до тварин. Автори цього мають понести відповідальність! Готуємо заяву про злочин і вимагаємо пояснень від режисера Олександр Жовна та ДержКіно України, за підтримки якого виходить стрічка. UPD Маємо інформацію, що на відео реальні кадри, а не графіка. Просимо максимально поширити!

Geplaatst door UAnimals op Woensdag 27 november 2019

Варто уточнити, що фільм "Історія Лізи" розповідає історію кохання двох пар – звичайної і не зовсім. У ньому показано, як висловлюють свої почуття люди з синдромом Дауна.

Нагадаємо, що живих папуг в київський супермаркет "Епіцентр" привозять у коробках з-під печива, перемотаних сіткою.

Як повідомляв портал Знай.uа, зоозахисники накинулися на співачку Ані Лорак через нове фото.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві невідомі зловмисники оголосили полювання на котів. Вулицями розкидають отруту, приховану в котячому кормі.