У 2018 році в Україні ухвалили рішення збільшити термін призову на строкову службу в армію до трьох місяців: ця міра знадобилася, аби доукомплектувати Державну прикордонну службу та Національну гвардію.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише прес-слжба Генерального штабу Збройних Сил України.

"Внесення змін обумовлено насамперед збільшенням чисельності призовників для комплектування військ (сил) Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України", - повідомляють представники відомства.

У Штабі зазначили також, що терміни призову продовжили ще й для того, аби розподілити навантаження на призовні і військово-лікарські комісії.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Продовження терміну призову дозволить призовним комісіям більш якісно провести заходи вивчення, проходження медичного огляду, підбору та призначення призовників до команд військових формувань", - додали в прес-центрі.

Звільнення від мобілізації: кому призначається

Декілька днів тому у Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроект, який стосується категорій громадян, які можуть бути звільнені від мобілізації.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців.

Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави.

Як повідомляв раніше "Знай.uа", щороку в усіх містах України проводитиметься набір молодих людей на строкову військову службу. В рамках цього, в армію забирають тисячі українських хлопців. Осінній призов стартує в жовтні 2018 року.

Також "Знай.uа" писав про те, що в мережу злили шокуючі фото умов проживання українських бійців Національної гвардії. Знімки виклав у Facebook блогер Ігор Молодан.