У вівторок, 18 вересня, депутати Львівської обласної ради на черговій сесії ухвалили рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області.

Львівська ОДА

Про це пишуть місцеві ЗМІ із посиланням на прес-службу Львівської ОДА.

"Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області до моменту повного припинення окупації території України", - заявлено у рішенні.

Для ефективної роз'яснювальної роботи серед населення облрада доручила створити міжвідомчу робочу групу із залученням громадськості, правоохоронних органів та районних держадміністрацій.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Окрім того, облрада рекомендувала органам місцевого самоврядування області аналогічні подібні рішення на своїй території.

До слова, депутати не збираються обмежуватися лише Львівщиною. За словами народних обранців, вони мають намір підготувати звернення до Верховної Ради України з проханням внесення змін до законодавства України для заборони "публічного відтворення аудіовізуальних творів на мові держави-агресора".

Нагадаємо, Ендрю Мюррею, який відомий світові своїми комуністичними поглядами і який активно підтримує позицію Кремля щодо України, заборонили в'їзд на територію України.

Про це пише Daily Mail, посилаючись на дані Служби безпеки України.

Ендрю Мюррей

Стало відомо, що британський комуніст, який є одним з головних стратегів лідера опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіна, не зможе відвідувати Україну протягом трьох років. У Службі безпеки України повідомили, що політик Ендрю Мюррей потрапив у список персон нон-грата через свої заяви про Крим і війну на сході України.


Як повідомляв "Знай.ua", у одному з книжкових магазинів Ужгорода спалахнув гучний скандал.

В обласному центрі продають шкільні зошити із зображеннями Російських имераторів, гербу і прапору РФ.

Про це розповіла Наталія Цодикова на своїй сторінці в Facebook.

"Ужгород, магазин "Чарівний ліхтарик". Це зошити для дітей. За версією продавців - з історією. Війна з Росією - ні, не чули. Хто повинен контролювати це неподобство", - написала блогер.


Також "Знай.ua" писав про те, що сучасна Україна стала принципово іншою і вже ніколи не повернеться в сферу впливу Кремля.