Жителі України щодня із хвилюванням спостерігають за змінами на валютному ринку.

Експерти розповіли, до чого варто готуватися 7 жовтня.

НБУ

За даними Національного банку України (НБУ) на 8 жовтня 2018 встановлено офіційний курс на рівні 28,08 грн/долар.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином, долар став на 9 копійок нижче в порівнянні з 6 жовтня, передає РБК-Україна.

Офіційний курс долара складе:

2808,4816 гривень за 100 доларів (-9,0239 грн).

Що стосується євро, то ця валюта як і раніше тримає свої позиції.

До слова, базовий макроекономічний сценарій на 2018 від Нацбанку показує, що докапіталізації на 6 мільярдів гривень потребують 8 банків.

"За результатами оцінки якості активів і стрес-тестування за базовим макроекономічним сценарієм на 2018 рік виявлено потребу в капіталі для восьми банків на загальну суму 6,1 млрд грн. Ці банки зобов'язані виконати програми капіталізації до кінця поточного року. За несприятливим сценарієм ще п'ять банків потребують капіталізації. Загальна потреба в капіталі 13 банків за несприятливим сценарієм становить 42,1 млрд грн. Для покриття потреби в капіталі за несприятливим сценарієм банки повинні розробити і виконати плани ре структуризації до кінця 2019 року",

- повідомляє прес-служба регулятора.

В цілому НБУ охарактеризував банківський сектор як досить капіталізований і фінансово стійкий. Банки, за інформацією регулятора, відображають якість власних активів коректно. Разом з тим банки не повинні зупиняти реструктуризацію балансів і припиняти вдосконалювати бізнес-моделі: потрібно це для того, щоб бути готовими до гіпотетичної глибокої кризи.

У 2018 році перевірку якості активів не пройшли 5 із 56 банків і потребували докапіталізації. Зараз вже готові відповідні програми і ситуація повинна налагодитися до кінця року.

Крім цього регулятор влаштував стрес-тестування, його проходили 24 найбільших банку по Україні, на яких припадає більше 90% активів всього банківського сектора. Представники НБУ відзначають, що всі банки вже надали програми капіталізації і плани реструктуризації, які офіційно затвердять до кінця року.

У Нацбанку відзначили, що планують влаштовувати оцінку якості активів і стрес-тестування щороку.

"Беручи до уваги істотний прогрес в реструктуризації балансів, що відбувся з часу діагностики 2015 року, ми очікуємо, що в наступному році значно зменшиться кількість банків, для яких буде виявлена ​​потреба в капіталі з базових і несприятливим сценарієм"

, - резюмувала перший заступник глави Нацбанку Катерина Рожкова.

Нагадаємо, багато українців встигли помітити, що 5 жовтня більше півтори години не ходили гривневі платежі.

Як повідомляв Znaj.ua, мешканці України отримують документи даного типу вже протягом двох років. Цей паспорт - крок в розвитку технологічного світу. Але не все так просто. 24 канал розповів про те, з якими труднощами можна зіткнутися і як їх вирішити.

Також Znaj.ua писав про те, що стало відомо, що буде з курсом валюти в жовтні, коли розпочнеться опалювальний сезон та як це вплине на долар.