Українцям повідомили цікаву новину. Три ночі поспіль у небі над Україною можна спостерігати захоплююче видовище - зорепад Драконіди.

Звичайно, даний зорепад не такий потужний як літній, за годину можна побачити не більше 15 метеоритів. Проте до земної атмосфери вони будуть входити зі швидкістю 20 кілометрів на годину, тому цією картиною можна насолоджуватися досить довго.

Зазначимо, що метеори зазвичай палають жовтим, помаранчевим або червоним світлом. Про це пишуть українські ЗМІ.

Де і коли можна подивитися

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Потік метеорів почався ще 2 жовтня, але його пік припадає саме на 8-10 жовтня, тобто на три ночі з неділі на понеділок, з понеділка на вівторок і з вівторка на середу.

Свою назву зорепад отримав, оскільки якщо дивитися з нашої планети, то здається, що метеори з'являються з точки біля сузір'я Дракона. Воно знаходиться трохи лівіше і вище Великої Ведмедиці. Саме там, у північно-західній частині неба, краще всього шукати метеори. Оптимальний час - після 22:00.

Пік Драконід в 2018 році припадає на новий місяць, так що Місяць не завадить. Також є всі шанси, що перегляду сприятиме погода. На 7, 8 і 9 жовтня синоптики прогнозую мінливу хмарність без опадів.

Метеори утворюються під час згоряння дрібних тіл, які потрапляють до атмосфери нашої планети. В астрології вважають, що зорепад пройде під знаком сузір'я Дракона, яке відповідає за здоров'я. Тому в ці дні вони радять присвятити себе зміцненню здоров'я та поліпшенню самопочуття.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що агентство аерокосмічних досліджень Японії JAXA опублікувало нову порцію даних, отриманих від астероїдних роверів MINERVA-II1. Це одне з перших відео такого роду.

Анімація складається з 15 кадрів, які були отримані 23 вересня 2018 року. Вона охоплює 74 хвилини реального часу, пише Space.com. Але відео скоротили, щоб користувачі мережі не витрачали 74 хвилини на відео, в якому мало що змінюється.

Варто нагадати, що глава SpaceX Ілон Маск пообіцяв провести VR-трансляцію місячної місії, яка відбудеться в 2023 році. Варто зазначити, що мова йде про перший туристичний політ навколо Місяця.

Нагадаємо, у мережу потрапили фото першої колонії землян на Марсі.

Як повідомляв Знай.uа експедиція до Сонця: NASA опублікувало перші фото.

Знай.uа писав, перший турист на Місяці: хто він і навіщо йому ця подорож.