Соціологи оприлюднили результати опитування українців та росіян, яке мало на меті встановити рівень ставлення один до одного.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на інформацію соціологів.

Левада-центр і Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) підготували спільне дослідження про ставлення жителів Росії і України один до одного.

Ставлення українців до Росії, згідно з цими даними, істотно покращилося, а ось ставлення росіян до жителів сусідньої країни практично не змінилося.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Опитування проводилися в Росії і на Україні з 20 по 26 вересня 2018 року. У Росії було опитано 1600 чоловік у віці старше 18 років, на Україні - 2026.

Українці втомилися від війни

Соціологи розповідають, що, за даними дослідження, 48% українських респондентів на питання "Як ви в цілому ставитеся зараз до Росії?" відповіли, що ставляться позитивно. З них 38% сказали "в основному добре", 10% - "дуже добре". Це значно більше, ніж роком раніше (37%). У вересні 2017 роки 30% опитаних охарактеризували своє ставлення до Росії як "загалом добре", 7% - як "дуже добре".

Про погане ставлення до Росії у вересні 2018 року сказали 32% українців, з яких 19% належать "в основному погано", 13% - "дуже погано". У минулому вересні про погане ставлення до Росії сказали 46% українців.

Соціологи, проаналізувавши отримані дані, наголошують, що можна говорити про очевидне тренд на зростання лояльності жителів України до Росії, а не просто про одиничні зміни.

Українці
Українці

Підвищення рівня симпатії українців до Росії безпосередньо пов'язано зі зниженням інтенсивності бойових дій на сході України, вважає керівник українського Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"До російського народу як до родинного відношення позитивніше. До державі воно більш критичне, особливо після подій 2014 року", - говорить соціолог.

Нагадаємо, у вівторок, 9 листопада, у Києві на виставці "Зброя та безпека" показали реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпром".

ЗСУ
ЗСУ


Як писав раніше Знай.ua, поділ влади та територій у так званій "ДНР" почався задовго до ліквідації ватажка терористів Олександра Захарченка. І до цього причетні не тільки кадровики з РФ, кремлівські пропагандисти та наступники бойовиків.

Оточення Захарченко втекло з "ДНР"
Оточення Захарченко втекло з "ДНР"


Також Знай.ua писав про те, що з'явилась інформація про зміни так званої вертикальної прямої у офіційній взаємодії Кремля із незаконними формування "ДНР" та "ЛНР" на Донбасі.