У міському військкоматі столиці чекають ще 744 людини на "прострочення" в Збройні Сили. Також під час осіннього призову понад три десятка тисяч призовників не зявились у військкомати, їх розшукує поліція.

Про це на брифінгу повідомив військовий комісар Київського міського військкомату Сергій Клявін.

призов

За словами офіцера, лише у столиці майже 34 тисячі молодих людей ухиляються від служби.

"Це ті люди, які систематично не з'являються у військкомати, ховаються, не стають на облік... Це ті люди, матеріали за якими передано в органи Нацполіціі для розшуку та притягнення до відповідальності", -повідомив полковник.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Ті, хто ухиляються від армії, за словами Клявіна можуть понести відповідальність як адміністративну, так і кримінальну.

За його словами, зараз в Києві на обліку перебуває 89 420 тисяч громадян, з них підлягають призову 57 тисяч 549 осіб. Останні — це кияни 20—27 років, які пройшли медогляд і підлягають призову.

військова служба

"Але є велика проблема, що навіть з цих 57 тисяч своєчасно у військкомати не є практично 80%", — підкреслив Клявін.

Також полковник додав, що під час осіннього призову весь інтернет заполонила інформація про те, як "відкосити" від армії. Він навіть пригадав кумедний випадок з одним із призовників.

"Навесні був випадок. Дзвонить бабуся у військкомат і каже: заберіть онука, він вже в мене два місяці живе, п'є, дівчаток водить. Ну, приїхали, покликали. Від призову у бабусі сховався, але так її дістав, що вона сама його в армію відправила", - розповідає полковник.

Нагадаємо, соціологи провели опитування та дізналися, скільки українців готові йти та захищати схід України, цифри вражають.

Як повідомляв раніше Знай.ua, соціологи назвали Одесою містом з дуже небезпечними настроями.

Також Знай.ua писав, що у Авакова показали ганебний приклад поліцейської реформи.

Дивіться: Все, що треба знати про осінній призов до Збройних Сил України