У середу, 24 жовтня, світ відзначає досить знаменну дату. В цей день 73 роки тому була створена Організація Об'єднаних Націй (ООН), серед її засновників була і Україна.

Про це Facebook написав Президент України Петро Порошенко.

"Незважаючи на всі виклики і проблеми, ми щиро підтримуємо діяльність ООН і віримо в її майбутнє. Зробити ООН корисною для всіх людей планети - це наша спільна мета. Для України, це могло б бути через розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН з потужним мандатом і широким колом відповідальності з метою допомогти відновити мир на українській землі", - зазначив Порошенко.

ООН - це організація, діяльність якої спрямована на забезпечення миру і безпеки у всіх країнах. Серед її основних постулатів рівність, невтручання у внутрішні справи країн, дотримання міжнародних зобов'язань і рішення проблем мирним шляхом.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Україні, навколо мовного питання, спалахнули активні дискусії.

Як відомо, до другого читання мовного законопроекту буде подано поправку про поступове введення мовних квот для друкованих ЗМІ, у яких буде можливість перейти з російської на українську мову.

Вже дуже скоро країна може залишитися без єдиного російськомовного національного видання, причому "російськомовні" регіони винятком не стануть.

Уряд передбачає, що для такого "переходу" знадобиться від 2 до 5 років, так як на Півдні та Сході України преса в основному видається російською мовою.

Думки українців з цього приводу традиційно розділилися. Перша половина активно підтримує ініціативу, а друга переконана - це лише відволікаючий маневр перед виборами.

Нагадаємо, у Сіднеї на Invictus Games українці Олександр Белобоков і Сергій Ільчицький отримали перші золоті медалі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.ua", у Херсоні скасували статус російської мови як регіональної.

Також портал "Знай.ua" повідомляв про те, що у Київраді розглянули питання про перейменування вулиці Маршала Жукова.