Україну приведуть до позитивних економічних змін збалансована макроекономічна політика та практична реалізація реформ.

Про це з нездоровим "оптимізмом" заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман, пише портал "Політека".

Ревізори МВФ в Україні
Ревізори МВФ в Україні

Чиновник, який знає про реальне життя українців тільки статистики і графіків заявив, що збереження досягнутої макроекономічної стабільності необхідно для росту і процвітання України.

"Хороша макроекономічна політика за останні чотири роки допомогла знизити економічні диспропорції і вивести економіку України зі складної рецесії. Центральний банк робить все можливе, щоб зосередитися на зниженні інфляції та забезпеченні зовнішнього балансу. Уряд успішно скоротив бюджетний дефіцит, державний борг також почав скорочуватися", — розповів Люнгман.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

транш МВФ
транш МВФ

Він також зазначив, що структурні реформи, які були розпочаті в 2014 році, включаючи реформи фінансового та енергетичного секторів, а також створення інститутів по боротьбі з корупцією.

Люнгман звернув увагу на важливість продовження цих реформ для зміцнення економіки і залучення необхідних інвестицій. За його словами, якщо Україна дотримуватиметься всього цього, то курс долара стане більш-менш прийнятний для українців.

"Останні чотири роки продемонстрували, що Україна рухається в правильному напрямку", — додав він.

Варто нагадати, що з 1 листопада 2018 року тариф на газ для населення підвищується на 23,5%. Тепер за кубометр газу людям доведеться платити 8,55 грн, тоді як зараз тариф становить 6,96 грн/кубометр.

Такими були газові зобов'язання нашої країни перед МВФ. І звичайно ж, подорожчання блакитного палива призведе і до підвищення тарифів на послуги ЖКП. На скільки має зрости ціна на газ для споживачів, щоб опинитися "на рівні повного покриття собівартості".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що після шокуючої новини про подорожчання ціни на газ, українцям слід готуватися до підвищення тарифів і гарячу воду та опалення. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Нагадаємо, МВФ таки дотисне Кабмін, і це стане справжньою катастрофою для українців.

Як повідомляв Знай.uа експерт розповів, скільки українці переплатили за тепло, цифри вражають.

Знай.uа писав, українцям придумують нові тарифи на газ: платити зможуть одиниці.

https://www.youtube.com/watch?v=WPB4lgRpi9o&feature=youtu.be