Вже зовсім скоро в ніч з 27 на 28 жовтня українці переведуть стрілки годинників на годину назад. Цей традиційний ритуал дуже сильно впливає на багатьох людей. Нагадаємо той факт, що у Євросоюзі наступного року з даною процедурою розпрощаються.

Досвідчений лікар поділився деякими порадами про те, як нормально пережити перехід на зимовий час.

Перехід на зимовий час
Перехід на зимовий час

"В ці дні організм переживає стрес і пацієнти скаржаться на скачки тиску, головний біль, слабкість і млявість, — розповідає сімейний лікар Сергій Елшанский.

"Може знижуватися працездатність, виникати сонливість або, навпаки, безсоння, пропадати апетит. Зазвичай додається роботи у "швидкої", якій доводиться виїжджати на інфаркти, інсульти", - додав Елшанский.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

лікарня
лікарня

Що ж робити?

"Намагайтеся щодня вчасно (хоча б не пізніше 11 години вечора) лягати спати. Щоб добре виспатися, замість того щоб дивитися телевізор або читати новини на планшеті або телефоні, вийдіть на вечірню прогулянку. Спати потрібно не менше семи-восьми годин. Частіше готуйте страви з моркви, буряка, гарбуза, їжте більше яблук і зелені. Овочі і фрукти, які ще не заклали в сховища, набагатші корисними вітамінами А, С, групи В, а також мікроелементами. Вранці корисно приготувати тонізуючий чай: трохи подрібненого імбиру і скибочку лимона заправити чайною ложкою меду й залити окропом. За можливістю частіше бувайте на свіжому повітрі: пройдіться кілька зупинок пішки, пообіду вийдіть на прогулянку в парк чи сквер, а у вихідні вибирайтеся на природу", - порадив Елшанский.

Варто нагадати, що кожній дівчині хотілося б керувати своїм циклом і вибирати, коли він повинен початися і коли скінчитися. Повністю взяти місячні під контроль, на жаль, не можна, але от трохи посунути цей процес - цілком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці продовжують витрачати великі суми на ліки, ефективність яких знаходиться під величезним знаком питання.

Нагадаємо, ви робите це кожен день: звичка, яка вбиває ваш зір.

Як повідомляв Знай.uа Супрун забула про важкохворих українців, але подбала про меломанів.

Знай.uа писав, прогноз на тиждень відомої віщунки: що чекає вас в роботі та відносинах.