З першого листопада на українців чекає цілий ряд змін і нововведень, більшість з яких боляче вдарить посімейному бюджету та додасть головного болю.

Курс долара

Економісти радять не сподіватися на диво, його не буде. Гривня продовжить пасти задніх, долар ростиме. І хоча значних курсових коливань не передбачається, долар упевнено рухається до позначки в 30 гривень.

гроші

Як відзначають економісти, курс долара в листопаді буде коливатися в межах 28,5 грн/$, що дозволить плавно наблизитися до 29,2 грн/$ в кінці року.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Ціна на газ

Але найбільш "очікуване" нововведення – це підвищення ціни на газ для населення. Уже з 1 листопада вартість блакитного палива для українців збільшиться на 23,5% – до 8550 грн за тисячу кубометрів.

платіжки

Це звісно ж негативно длягромадян відобразиться і у платіжках. Терифи також підвищать. Нові платіжки слід чекати у кінці року.

Зв'язок

Українців, які користуються стаціонарним зв’язком від "Укртелекому", також чекає два етапи підвищення тарифу. Так, з 1 листопада в містах вартість послуг зв’язку виросте на 17%, в селах – на 18,8%. Наступне підвищення очікується в січні 2019 року.

Паспорт

З більш приємних нововведень те, що вже з 1 листопада кожен українець може замінити свій старий паспорт у формі книжечки на ID-карту. Перший паспорт українцю поміняють безкоштовно, а за заміну і відновлення доведеться заплатити 279 грн.

До цього ID-карту видавали, коли людина змінювала прізвище, досягала 25 або 45 років або втрачала старий документ.

Паркування по-новому

З першого листопада в деяких містах України повинна запрацювати паркувальна інспекція. Зокрема, перевіряти дотримання правил паркування в листопаді почнуть спеціально навчені інспектори у Львові і Києві. Порушникам загрожуть великі штрафи.

Виклик швидкої допомоги по-новому

Тепер "швидку" відправлятимуть до пацієнтів лише в ексренних випадках, а час в дорозі скоротять.

швидка допомога

Нагадаємо, нововведенням для киян з 1 листопада стане плата у транспорті електронним квитком.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, кого не торкнеться підвищення тарифів на опалення та гарячу воду.

Також Знай.ua писав про те, що в уряді розповіли, коли українці отримають "живі" гроші на зекономлених субсидіях.

Дивіться: Економимо тепло в домі