Тепер, схоже, бізнесу на перегонах євроблях прийде кінець. Депутати вигадали, як змусити українців платити. Нова ініціатива депутатів заборонить фірмам оформляти сотні авто без сплати податків.

У Верховній Раді вже прийняли в першому читанні так звані "закони Южаніної", які передбачають внесення фінансової гарантії при тимчасовому ввезенні авто. Якщо порушити правила, то коштів ви не побачите, як і автомобіля, - пише Politeka.

номери з іноземною реєстрацією

Прийняті за основу законопроекти (№8488 і №8487) не тільки посилять штрафи і контроль, а й зобов’яжуть при ввезенні автівок вносити грошову заставу.

"Переміщення громадянами України в митному режимі транзиту без фінансової гарантії (грошової застави у вигляді митних платежів) в подальшому буде неможливим", – заявила глава профільного комітету, нардеп від БПП Ніна Южаніна.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Таким чином, держава страхується від того, що водій ввіз авто та не розмитнив його. Тому фінансова застава буде свого роду гарантією і цю суму вирахують під час офіційного оформлення.

Щодо ціни питання, то суми в кінцевому результаті виявляться такими, якби водій повністю сплатив за процедуру розмитнення.

ввезення авто

Однак деякі експерти наполягають, що такі дії з боку влади є неправильними. Зараз, як пояснює експерт, гарантію потрібно вносити тільки в тому випадку, якщо автомобіль зняли з реєстрації в чужій країні.

Нові закони, щоправда, поширюватимуться на кожну другу автівку. Тобто, якщо першою користуються в україні в режимі тимчасового ввезення, то за другу потрібна грошова гарантія.

"У нас і в Кодексі прописано, і в міжнародних конвенціях є норми про гармонізацію і спрощення митних процедур. Якщо зобов’язати на будь-який автомобіль оформляти гарантію, це буде не зовсім правильно, з точки зору міжнародних зобов’язань. Основний важіль, який не дозволить ввозити масово – неможливо більше ніж один автомобіль ввозити на себе. Якщо ввезти більше ніж один автомобіль, потрібно внести заставу", – зазначає Ольга Ніколаєнко.

Нагадаємо, Южаніна розповіла, скільки авто з іноземною реєстрацією ввезли до України за останній рік.

Як повідомляв раніше Знай.ua, журналісти викрили нову хитру схему ввезення авто з Європи.

Також Знай.ua писав, що рішення Верховного суду може стати спасінням для власників євроблях. Проте святкувати перемогу поки що зарано.

Дивіться: Євробляхи в Україні: ЗА і ПРОТИ