У першому півріччі 2018 року кількість запрошень на роботу в Польщу для громадян України суттєво скоротилося. Так, запрошень стало на 18% менше, і до кінця поточного року очікується зниження до 1,4 млн запрошень.

Польща
Польща

Такі цифри назвав президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобійник, пише портал "Політека".

"Якщо порівняти перше півріччя 2017 року з першим півріччям 2018 року, кількість виданих запрошень (на роботу в Польщі — ред.) знизилася вже на 18%, і до кінця року прогнозне кількість виданих запрошень зменшиться майже на 300 тисяч — до 1,4 млн запрошень", - зазначив експерт.

Заробітчани
Заробітчани

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Фахівець із зв'язків з громадськістю Павло Кравчук заявив, що зменшення кількості легально працевлаштованих українців у Польщі не обов'язково означає, що українські трудові мігранти поїхали в інші країни або залишилися вдома.

заробітчани
заробітчани

"З 1 січня 2018 року змінилося польське законодавство та порядок видачі "освядчень" (запрошень на роботу — ред.) — тепер цей документ означає більше відповідальності для роботодавця і, відповідно, ці документи стали видавати більш обережно і ретельно", — пояснив Кравчук.

Варто нагадати, що Україна отримала ще один безвіз. Стало відомо, що Катар та Україна підписали довгоочікувану угоду про взаємне скасування віз. Про це повідомив глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

У даній угоді зазначено, що громадяни Катару та громадяни України, які використовують дійсними проїзними документами, мають право в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території держави іншої договірної сторони протягом строку, що не перевищує 90 днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з кожним разом все більше і більше українських громадян, які приїхали на заробітки в країни Європейського Союзу, стають жертвами торгівлі людьми. Про страшні європейських схемах работоргівлі розповіли литовські журналісти. Так, у своєму матеріалі, який отримав назву "Рабство в 21 столітті", журналісти розповіли про бригаді будівельників з України, які потрапили на гачок шахраїв.

Нагадаємо, у Польщі запанікували через українських заробітчан, і це тільки початок.

Як повідомляв Знай.uа в Україні несподівано припинили оформляти закордонні паспорти: що робити і куди звертатися.

Знай.uа писав, Польща виставила українок посміховиськом на весь світ.