Всесвітній день чоловіків

У 2000 році почали відзначати Всесвітній день чоловіків, зазвичай в першу листопадову суботу. Цю ініціативу підтримав і Віденський магістрат, Віденське відділення ООН, а також інші організації. Після цього виникла традиція для багатьох країн відзначати цей день. Зазвичай чоловіки очікують жіночої уваги, але їм все одно частенько дарують різні невеликі подарунки.

День культури в Японії

Цей також День святкування Мейдзі, який встановили в 1927 році, як спосіб відзначити день народження імператора Мейдзі, який був правителем і реформатором. У 1948 році свято скасували і з'явився День культури. У цей день вручають нагороди і премії за заслуги в літературі, живописі і поезії. Відзначають заслуги і молодих письменників, щоб поширити літературу серед молодих людей. Студенти теж дуже сильно готуються до культурного тижня. Вони запрошують відомих музикантів, дизайнерів, оркестри, письменників і студентські музичні групи. У студентських містечках встановлюють тенти, щоб продавати їжу, сувеніри, напої і символіку університетів.

День інженерних військ України

Щороку 3 листопада в Україні відзначають професійне свято для всіх працівників інженерних військ. Це свято затвердили Указом Президента в 1999 році за видатні заслуги саперів, воїнів-інженерів і ветеранів України.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Дмитрівська поминальна субота.
  • Перенесення мощей святителя Іларіона, єпископа Меглінская.
  • Преподобного Іларіона Великого.
  • Мучеників Дасія, Гая та Зотика.

Іларіонів день

У цей день вшановують пам'ять двох святих з однаковими іменами - Іларіона Великого, який жив в 3-4 століттях в Палестині, і Іларіона Псковоозерского, що жив в 15 столітті на Русі, недалеко від Чудського озера. У цей день наші пращури помічали, що як раз замітає пороша. Вночі вже часто були морози і сніг, але вдень сонце так нагрівало землю, що сніг танув і був сильний бруд. Але якщо в цей день сніг не розтане, то навесні проліски будуть рано цвісти. А якщо земля вже замерзла і випав сніг, то урожай хліба в наступному році буде відмінним.

Іменини в цей день

Аза, Олександр, Олексій, Анатолій, Аркадій, Василь, Володимир, Денис, Дмитро, Захар, Іван, Іларіон, Костянтин, Микола, Павло, Пелагея, Сергій, Федір, Юліан, Яків

Раніше Знай.ua повідомляв, що тепер українці відзначатимуть ще один державне свято.

Нагадуємо, що передбачив Вольф Мессінг Росії на 2019 рік, це гірше катастрофи

Також раніше Знай.ua повідомляв, що в посольстві Ватикану виявили мумію, яка "відпочивала" там 30 років