Президент України Петро Порошенко дав розпорядження правоохоронним органам. Винні у нападі на Гандзюк повинні бути покарані.

Петро Порошенко підтвердив смерть активістки з Херсона Катерини Гандзюк. Він доручив силовиками зробити все можливе, щоб винні у нападі на неї були покарані.

Про це президент України повідомив під час зустрічі з українською громадою в Анталії, Туреччина.

"щотижня ми втрачаємо українських героїв, які під кулями російських окупантів гинуть на Донбасі. В середині країни, на жаль, теж трапляються трагедії. Тільки що мені повідомили, що активістка Катерина Гандзюк, на яку була здійснена атака нелюдів з допомогою кислоти, вона померла в лікарні", – заявив глава держави.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Президент закликав правоохоронців зробити все можливе для того, щоб вбивці активістки були знайдені. Вони повинні бути покарані і притягнуті до кримінальної відповідальності.

Ми всі повинні об'єднати зусилля для того, щоб це сталося. Разом допомогти правоохоронним органам, допомогти поліції, щоб зло було покаране", – підкреслив Порошенко.

Як відомо, безпосереднім виконавцем нападу на Гандзюк був Микита Грабчуком. Зокрема, він вилив на активістку літр сірчаної кислоти, в результаті чого вона отримала 40% хімічних опіків.

Радник міського голови Херсона, відома активістка Катерина Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою, померла в лікарні через відриву тромбу. Про це йдеться в повідомленні на сторінці "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook. Цю сторінку ведуть друзі Катерини.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк була відомою в Херсоні активісткою і волонтеркою.

Як повідомляв Знай. ua, померла відома активістка Катерина Гандзюк. За попередніми даними джерел у неї обірвався тромб.

Знай. ua писав,ак розслідують найбільш гучні замахи і вбивства активістів. Про те, як просуваються справи українських активістів, розповів Шевченко.