36-річний киянин Андрій Пігулевський перший, хто створив в Україні устричну ферму, в Тілігульському лимані Чорного моря. Про це повідомляють "ФАКТИ".

"Першу ферму я створив у Херсонській області біля курортного селища Залізний Порт. Це було невелике експериментальне господарство, який я обкатував власну технологію вирощування устриць. Пропрацював там півтора року і вирішив поміняти місце", - розповідає підприємець.

Інтерес до цих молюсків з'явився у хлопця завдяки його новому способу життя, який виключав з раціону оброблені продукти. Андрій їв виключно фрукти і овочі.

"Через півтора року організм запротестував: виникло сильне бажання включити в раціон що-небудь вишукане. Розповів про це друзям, один з них порадив: "Спробуй устриць. Їх адже теж їдять сирими, так що дієту ти не порушиш". Це було в 2011 році. Я став щоранку їздити в магазин "Дари моря", де купував три-чотири устриці на сніданок. Запас їх не брав, оскільки цих молюсків їдять живими, а як їх зберігати, тоді не знав", - каже фермер.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Андрій розповів і про ціни на вишуканий продукт. Так, за його словами, цей продукт зараз доступний практично кожному українцю. Приміром, у ресторані три найдешевші устриці обходяться відвідувачу 100 гривень.

"Зараз ціни в ресторанах складають від 70 євроцентів до двох євро залежно від ваги молюска. За ваговими даними устриці розподіляються на п'ять розмірів. П'ятий найменші, нульовий найбільш важкі і дорогі. Я вирощую на своїй фермі устриць третього розміру", - розповідає Андрій.

Щоб навчиться правильно вирощувати екзотичні ласощі Андрію Пигулевскому довелося багато вчитися і працювати на інших устричних фермах. Зокрема у Франції, щоб більше довідатися про технологію йому довелося навіть вивчити мову.

" У двох мені платили приблизно 50 євро за семигодинну зміну. Я працював і до всього придивлявся, розпитував про технології. Хоча були певні проблеми зі спілкуванням: багато французів не знають англійську. Довелося вчити французьку", - повідомляє устречный фермер.

Нагадаємо, британські учені провели дослідження і встановили, що такий популярний делікатес, як устриці й інші молюски можуть бути ефективним в боротьбі з раковими пухлинами.

Як повідомляв портал "Знай.uа", юний українець готується підкорити Формулу-1.

Також "Знай.uа" писав, українець Романчук завоював медаль Кубка світу.