З'явилися дуже погані і холодні новини для споживачів опалення. Так, через борги теплопостачальних підприємств перед НАК "Нафтогаз України", у 12 містах немає можливості запустити опалювальний сезон.

Опалення
Опалення

На сайті "Нафтогазу" повідомляється, що в даний момент компанія не має можливості надати номінації на газ 22 підприємствам.

"Поки більшість міст починають опалювальний сезон без проблем, в декількох люди мерзнуть через бездіяльність влади. Зараз в епіцентрі проблем з опаленням - Кривий Ріг, Херсонська область, міста Сміла, Сєвєродонецьк, Первомайськ та Шепетівка", - повідомляється на сайті компанії.

Нафтогаз
Нафтогаз

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У НАК також заявили, що тепловиробники накопичили величезні борги і не виконують графіки їх погашення.

"В більшості випадків накопичення боргів і зрив графіка їх погашення - це сліди бездіяльності місцевих органів влади. Деякі ТЕЦ знаходяться в управлінні Фонду держмайна - ситуація з ними може бути врегульована тільки за участю Кабміну", - пояснили в "Нафтогазі".

Найбільшу заборгованість сформували АТ "Криворізька теплоцентраль" та ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Борг кожної з цих компаній перевищив 1 млрд гривень. Компанія "Кіровоградтепло" Кропивницького не заплатили "Нафтогазу" майже 158 млн гривень. Херсонська і Сєвєродонецька ТЕЦ заборгували понад 350 і майже 450 млн гривень відповідно.

Варто нагадати, що українці можуть платити вчетверо менше за тепло, якщо здійснять ефективний енергоаудит у своїх будинках. Як пояснив директор спецпроектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, на сьогодні тарифи на гарячу воду і опалення відрізняються не тільки в містах, навіть до конкретного будинку можуть бути прив'язані різні розцінки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в деяких містах України, склалася ситуація з відсутністю тепла в будинках. І вона близька до катастрофічної. Про це повідомляє експерт з енергетичних питань Дмитро Марунич.

Нагадаємо, скільки насправді українці платитимуть за тепло: у Гройсмана все порахували.

Як повідомляв Знай.uа монетизація субсидій: хто, коли і скільки отримає "живими" грошима.

Знай.uа писав, в Україні не буде високих зарплат, а знижувати податки не має сенсу, - експерт.