Є такі засоби діагностики захворювань, які ніколи не отримували наукової основи. Однак вони забирають у пацієнтів дорогоцінний час і гроші. Замість цього можна було почати традиційне лікування.

Про це заявляють українські медпрацівники, пише портал "Політека".

За словами докторів, одним з таких псевдо методів діагностики є - іридодіагностика.

лікарня
лікарня

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За твердженням іридодіагностів, кожна частина тіла пов'язана з відповідною зоною на райдужній оболонці ока. І якщо якийсь орган або частина тіла "дають збій", він відображається у вигляді людини. Наприклад, це може бути зміна кольору сегмента райдужної оболонки або виникнення плями.

Лікарня
Лікарня

Проте, відомо, що структура райдужки формується в період внутрішньоутробного розвитку і фактично не змінюється протягом життя. А візуальні прояви, які "діагностики" помічають за виглядом, можуть виникнути через пошкодження капіляра або ж може мати місце візуальний прояв хвороби ока. Але ці зміни ніяк не пов'язані з хворобами інших систем організму.

лікарня
лікарня

Небезпечно те, що іридодіагности навіть ставлять діагнози, і формують лікування. Причому хвороби не стосуються власне очей, діагностуються інші хвороби, для призначення лікування яких потрібні професійні знання.

Варто нагадати, що відомий український педіатр Євген Комаровський заявив, що ніколи не пробачить політиків, які обдурили довіру людей після Майдану. Педіатр Євген Комаровський вірив, що в результаті Революції гідності в Україні будуть європейські цінності, а рівень життя підвищиться.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жінки, які приймають парацетамол під час вагітності, можуть послабити інтелектуальний розвиток майбутньої дитини. Прийом препарату збільшує ймовірність розвитку синдрому дефіциту уваги (СДУГ) і розлади аутичного спектру.

Нагадаємо, повертається у Всесвіт: вчені розгадали таємницю людської душі.

Як повідомляв Знай.uа ось чому дорослим потрібно смоктати соску.

Знай.uа писав, 5 правил харчування від доктора Комаровського, здатних врятувати ваше життя.