Вперше в історії України ввели воєнний стан в 10 областях України. Він почне діяти з 9:00 28 листопада й триватиме 30 днів до 27 грудня 2018 року. Експерти відзначили, що довгостроковий вплив на економіку країни зараз спрогнозувати неможливо.

Різке здороження й збільшення попиту на долар в обмінниках – це результат паніки громадян, пише “POLITEKA”.

Українці бояться негативних наслідків воєнного стану. Невизначеність і нерозуміння призвели до того, що люди хочуть захистити свої збереження. Вони масово скуповують на ринку американську валюту, створюючи цим збільшення курсу і, як наслідок, обвал гривні.

Вже вчора у Києві пропонували купити долар за 30, 5 грн. У Харкові ж ціна сягнула майже 40 грн. Однак за курсом Національного банку України у вівторок, 27 листопада, гривня становить 27, 89 за долар.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На думку Олега Яременка, вплив паніки через воєнний стан на економіку України буде мінімльним. Значно більше може вплинути загострення російсько-українського конфлікту в цілому. Може впасти ціна на нафту, метал, зернові культури та хімічні матеріали. Це призведе до значних економічних та соціальних проблем для України.

Нагадаємо, що Національний банк України не планує вводити обмеження щодо ліміту купівлі валют чи знятті готівки на період воєнного стану. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій на нараді перед 40 банками країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у державному бюджеты на 2019 рік було закладено курс на рівні 29,4 грн за долар.

Раніше "Знай.ua" писав, що воєнний стан введено в 10 областях України. За це рішення проголосували 276 депутатів.