Священник Георгій Коваленко розповів, що не потрібно світле свято Різдва Христового псувати непотрібними суперечками про дату його святкування.

Про це повідомляє "Апостроф".

Він розповів, що більшість православного світу святкує Різдво саме 25 грудня і лише чотири помісні церкви, у тому числі Україна відзначають це свято 7 січня.

Крім того він закликав мирян не створювати суперечки з приводу правильного святкування та можливого перенесення свята на 25 грудня.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Сьогодні багато говорять про те, святкувати нам Різдво 25 грудня з усім світом або 7 січня, як традиційно прийнято в Україні. Я б не протиставляв ці дві дати, і для початку треба наповнити різдвяним змістом 25 грудня. Тому, якщо вже говорити про все світі, то майже весь православний світ святкує Різдво саме 25 грудня: 10 з 14-ти помісних православних церков. Тому в Україні для багатьох людей 25 грудня - різдвяний день. і нам, православним українцям, потрібно бути гостинними господарями і вважати для себе 25 грудня вдень р ождественского гостинності. Хто ці люди? Це співробітники різних посольств, це співробітники міжнародних організацій, це гості України, туристи, люди, які живуть і працюють в Україні. І з цього року у нас буде ставропігія Константинопольського патріархату в Києві, і до речі, православний Константинополь як раз святкує Різдво 25 грудня", - упевнений він.

Також він додав, що 25 грудня повинно в Україні також відзначатись окремим святом, адже саме у цей момент святкує світ і українці можуть поспостерігати традиції різних націй.

"Я думаю, що ми повинні створити цим людям різдвяний настрій, різдвяне свято. З іншого боку, у нас вихідний, і ми можемо в цей день подивитися, як святкує світ. Ми можемо познайомитися з різдвяними традиціями інших країн. Ми можемо відвідати тих християн , у яких Різдво саме 25 грудня. у нас буде час для того, щоб написати листівку, смс або в соціальних мережах - вітання нашим знайомим, друзям з інших країн. Ми можемо використовувати цей день і наповнити його передчуттям різдвяної радості", - додав священик.

Нагадаємо, Онуфрій відправив до Константинополя вершника без голови.

Як повідомляв "Знай.ua", московські попи геть збожеволіли через втрату України.

Також "Знай.ua" писав, що митрополит УПЦ МП звернувся до Путіна за допомогою.

Об’єднаються чи ні: що думають про томос віряни Московського патріархату